Axfin | bank, AXA bank, kredieten, beleggen, verzekeringen, Middelkerke, Westende
reddingsboei

Contacteer ons

14.01.2020

Wintersport: tips voor uw autoreis

Er is nog geen één gemaakt Europees verkeersrecht zodat je als bestuurder in elk land rekening moet houden met de lokale verkeersregels. Het is niet mogelijk om hiervan een volledige beschrijving te geven, maar we bezorgen wel een schematisch overzicht van de verplichting voor winterbanden, sneeuwkettingen, toepasselijke wegenvignetten en het principe van de ‘reddingsgang’ aan de hand van het schema van rechtsbijstandsverzekeraar Euromex.

Winterbanden zijn niet altijd verplicht. Toch zijn winterbanden sterk aanbevolen omdat ze bij temperaturen onder 7 graden Celsius meer grip bieden op een nat wegdek, dus niet alleen bij sneeuw. Bij de aankoop van winterbanden let je best op de vermelding M+S (mud + snow), het sneeuwvloksymbool en een profieldiepte van 4mm (deze vereisten zijn verplicht in Duitsland).

Sneeuwkettingen mogen enkel gebruikt worden als de wegen bedekt zijn met sneeuw of ijs. Als dit niet het geval is, kan het wegdek beschadigd worden bij het gebruik van sneeuwkettingen.

De ‘reddingsgang’ of Rettungsgasse is de verplichting voor bestuurders om bij een ongeval in het midden een gang vrij te maken zodat de hulpdiensten makkelijk tot bij het ongeval kunnen geraken. Als er vertraagd verkeer of file is, moet je hierop anticiperen en naar links uitwijken als je links rijdt en naar rechts als je rechts of op de middelste rijstrook rijdt.

Kijk voor het vertrek zeker na of uw reisbijstand / pechverhelping in orde is. Vraag het ons voor u vertrekt a.u.b.

Prettige reis!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info